Tid: 15. oktober 2021

Sted: Breivoll gård, Ås
 
Tidspunkt: Oppmøte og registrering fra kl: 07.30, Eksamen starter: 08.00
 
For spørsmål, kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 
NB: Vi tar forbehold om at koronasituasjonen tillater gjennomføring 15. oktober. 
 

Det er viktig at følgende er lest igjennom og forstått før påmelding til eksamen: 

Regler for gjennomføring av eksamen finner du herExam Rules and Regulations. 

Krav og frister

For å kunne gå opp til eksamen kreves det dokumentasjon på følgende:
  • Førstehjelpskurs av minimum en dags varighet. Førstehjelpskurset må være tatt i løpet av de to siste årene.
  • Dokumentert opplæring på redningsøvelse av skadet klatrer.
  • Attest for dokumentert opplæring i motorsagbruk (mer info her)
  • Praksis fra trepleierelatert arbeid på minimum ett år. (Skjema lastes ned her)
  • Egenerklæring (Skjema lastes ned her)
  • Forsikringsbevis 

Dokumentasjonen må være på norsk eller engelsk. 

Disse kravene er å forstå som absolutte og det må fremlegges dokumentasjon i form av attester.  Opplastning av dokumentasjon gjøres her senest 15. august 2021 (filnavnet må inneholde navn, og type dokumentasjon)

NB! Samme frist gjelder for innbetaling av eksamensavgift.
Kandidater som ikke har betalt eller sendt inn de nødvendige attestene innen oppgitte frister vil bli avvist. Ved for sen innbetaling påløper et gebyr på 500 kr.

Merk: Kandidatene vil bli testet i bruk av motorsag ved å praktisere noen snitt for å vise sikkerhet og teknikk. For mer informasjon om elementene som skal vurderes klikk her.  

Utstyr

Deltakerne må selv ha med seg relevant verne- og klatreutstyr. Utstyret skal være komplett og det tillates ikke bruk av lånt utstyr. Utstyret leveres ved registrering for kontroll av sensor, og leveres tilbake etter skriftlig eksamen. Egen sag til beskjæringsarbeidet under arbeidsklatring må også medbringes. 
 
Alt utstyr skal være CE merket. CE merket er basert på EN standard. Alt som selges og brukes i Europa skal være testet og produsert i henhold til dette.

Vi kan ikke godkjenne utstyr som kun er ANSI-merket. Dette er amerikansk standard, noe vi ikke forholder os til eller godkjenner i Norge eller resten av Europa. 

Eksamen

Eksamensdagen har en varighet på ca 8 timer og er satt sammen av følgende 6 deler: Skriftlig prøve, muntlig prøve, arbeidsklatring og 2 demonstrasjons- eller simuleringsoppgaver.
 
OBS: Det er begrenset antall plasser på ETW-eksamen. Vær tidlig ute for å sikre deg plass. Du er ikke sikret plass før vi har bekreftet din deltakelse. 
 

Mer informasjon om eksamen kan du lese her.